Alcan mile 462 – 635: Watson Lake

Ontbijt in onze cabin. Aangezien deze cabin gewoon een badkamer heeft, is het niet echt camperen. Vandaag een uur of 3 rijden. Al snel zagen we weer een stone sheep. En dat was het startsein voor wildlife mania. Diverse bizons langs de weg gezien en in totaal 8 (!) beren, waarvan er 1 ging oversteken, vlak voor de auto die voor ons reed. Spectaculair! Onderweg weer een beker koffie gehaald bij een restaurant/hotel/tankstation en bij een rest stop geluncht.

In de middag kwamen we in Watson Lake aan, waar we meteen Signpost Forest hebben bekeken. In 1942 heeft een soldaat met heimwee tijdens de bouw van de Alaska Highway hier een bord met zijn stad in de USA neergezet. Nu staan er ruim 70.000 borden, zelfgemaakt en officieel, van verschillende landen. Ook de blauwe ANWB borden met Apeldoorn en Groenlo hangen ertussen. Geinig. In het visitor center nog even film gekeken over de Alcan en Yukon, de provincie waar Watson Lake in ligt. De dame bij het visitor center gaf een enorme stapel folders mee (daar gaat weer een boom, duidelijk dat ze daar geen gebrek aan hebben hier), dus huiswerk. Boodschappen gedaan en op de kamer gegeten. Veel hotelkamers lijken op elkaar, maar nu zitten we in een kamer met druk behang en grote meubels, die in de boenwas staan. Na het eten naar het Northern Lights Centre; een soort omniversum met een film over de ruimte en over het noorderlicht. Leuk uitje. Nu een beetje internetten, hoewel het megatraag is. Morgen een uur of 5 rijden voor de boeg. We hopen weer op veel wildlife.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s