Alcan mile 300 – 462: Muncho Lake

Na het ontbijt eerst op tv naar de Canada Day festiviteiten gekeken. Prins William en Kate zijn in Canada, dus het is een heel ceremonieel gebeuren. Na het uitchecken hebben we een plekje gezocht langs de route van de parade, want ook Fort Nelson viert de 144e verjaardag van Canada. Veel mensen zitten op de laadbak van hun pickup of hebben een klapstoeltje meegenomen. Kinderen staan met tassen en zakken langs de route. Als de parade begint blijkt waarom; er wordt snoep vanaf de wagens gegooid. Wij staan met een aantal volwassenen en 1 meisje met een rugzak, dus helpen wij snoep rapen voor haar. De parade bestaat uit politie- en brandweerwagens, oldtimers uit het museum en locale verenigingen (bijv. senioren, philipino-canadezen). En natuurlijk 4 marcherende mounties en een aantal mascottes. Leuk dorps gebeuren.

Na de parade weer een stukje rijden. Heuvels worden bergen en het uitzicht is geweldig. Aangezien dit het hoogste gedeelte van de Alaska Highway is, is het hier behoorlijk fris. Onderweg nog wat stone sheep gezien, die rustig langs en op de weg likken aan stenen voor zout en mineralen. Het is dat we wisten hoe ze heten, want voor ons lijken ze meer op geiten. Onderweg stond een hulpeloze aziatische man naast een BMW; had z’n band kapot gereden en er was geen reservewiel. Uiteraard een lift gegeven naar de nederzetting verderop. De beste man was nauwelijks te verstaan, maar we begrepen dat hij ging verhuizen van Florida naar Anchorage. Z’n auto was propvol. Dat is nog eens een roadtrip.

Na onze goede daad nog een klein stukje naar Muncho Lake. Hier hebben we een cabin geboekt. Prachtig meer, waar gevist kan worden. Ook kun je een vluchtje maken met een waterplane, tegen hysterische tarieven. De eigenaren van de lodge zijn Zwitsers, dus hoor je overal engels met een zwaar duits accent en hebben we in de Canadese wildernis Geschnetzeltes met Spaetzle gegeten. Vreemd! Voor het eten nog lekker in de zon voor onze cabin een wijntje gedronken. Super Canada Day.

flickrAlle foto’s van Canada Day

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s