Alcan mile 0 – 47: Fort St John

Ontbijt in de hotelkamer, waarna we vertrekken richting Dawson Creek, het beginpunt van de Alaska Highway (ook wel Alcan genoemd). Anderhalf uur rijden door groene heuvels en een handvol kleine plaatsjes, waaronder Beaverlodge, waar een enorme bever langs de weg staat. In Dawson Creek uiteraard even foto laten nemen bij Mile 0, het startpunt van 1.422 mijl op de Alcan. Het Alaska Highway House bezocht, met foto’s en een film over de bouw van deze weg in 1942 door het amerikaanse leger in 8 maanden tijd, om Alaska te kunnen verdedigen tegen Japan. Daarom staat alles in mijlen aangegeven i.p.v. in kilometers, zoals normaal in Canada. Heel interessant verhaal over deze enorme prestatie om door de wildernis en in de kou deze weg aan te leggen.

Na een lekkere lunch weer de weg op voor een klein uurtje. Stukje om via de Kiskatinaw brug, de enige houten brug uit de tweede wereldoorlog die nog in gebruik is. Bijzonder is dat de brug met een enorme bocht loopt. We houden van dit soort bezienswaardigheden; doet ons denken aan de Route 66. Ook hier weten ze van niets iets te maken; veel “bezienswaardigheden” zijn van het type: hier was ooit een hangbrug, maar die is in 1957 ingestort. Grappig.

In Fort Saint John hebben we een hotel geboekt. Even het stadspark bekeken en boodschappen gedaan. Gegeten in de kamer en lezen wat we Mile 47 tot 300 kunnen verwachten. The Roadtrip (capital R) has begun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s