The Rockies rock!

Weer ontbijt op de kamer en vroeg op pad, want we rijden vandaag door Banff en Jasper National parks via de Icefields Parkway. Dit is misschien wel de mooiste snelweg ter wereld, tussen de bergen, gletsjers en meren. Vanaf Lake Louise bij verschillende punten langs de weg gestopt. Eerst koffie met een koekje bij Bow Lake, zittend op een vlonder aan de oever. Na 2 happen griste een vogel het koekje van Gerhard zo uit zijn handen. Zonde, maar nog niet eerder zo dicht bij wildlife geweest (vleugel langs wang experience). 

Bij Peyto Lake kleine klim naar boven. Denk je dat je het nu wel gezien hebt met turquoise meren, maar nee, deze is nog intenser van kleur. Je moet wel even wachten op je beurt; hele busladingen Japanners roepen Oh en Ah, terwijl ze met een professionele camera die bij de toer hoort gefilmd worden.

Banff gaat over in Jasper, maar het uitzicht blijft geweldig. Picknick kijkend over een vallei. Koud en winderig bij de Athabasca Glacier. Verderop gestopt bij Glaciers and Goats. Altijd maar afwachten of die geiten er ook zijn. Maar ja hoor, even wachten en daar waren ze. Van het type dat we nog niet gezien hadden, maar nog op ons lijstje stond. Helemaal te gek. Verderop nog een elk van heel dichtbij langs de weg gezien (weer wildlife jam) en nog een ander type geit. Weer een mooie dag vergezichten en wildlife kijken.

We hadden een hotel geboekt in Hinton, langs de snelweg, naast een winkelcentrum. Laat in de middag ingecheckt en boodschappen gedaan. Op de kamer gegeten. Weer wat mailtjes verstuurd voor accommodatie langs de Alaskan Highway over een paar dagen. Hebben we ook weer zin in. 

flickrAlle foto’s van Icefields Parkway

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s