Take a hike!

Na een ontbijtje en koffie in de kamer, waren we met een klein uurtje rijden om 9.00 uur bij Lake Louise. Prachtig turquoise-melk-achtig meer. We hadden gelezen dat het hier heel druk kan worden, dus zijn extra vroeg vertrokken. Het miezert een beetje en de wolken hangen laag tussen de bergen. Eerst naar het eind van het meer, waarna we naar de Plain of Six Glaciers Teahouse lopen. Het houdt snel op met regenen en we hebben het behoorlijk warm van de klim, soms door de modder en diepe zachte sneeuw. Nog even met een tak geprikt, om te kijken of de sneeuwlaag niet te dun was. Onderweg weer geweldig uitzicht over het meer, de bergen en de gletsjers, hier en daar een marmot. En nog lekker weinig mensen zo vroeg. Om 11.00 uur waren we bij het theehuis, een idylische plek, waar we op het terras op de eerste verdieping thee met appeltaart bestellen. Aangezien het behoorlijk fris is als je stil zit snel weer verder, om de gletsjers van dichtbij te bekijken. Geweldige klim, alleen wij samen op een rots genieten van de omgeving en de stilte. 

De hike vervolgen we richting Lake Agnes. Het wordt inmiddels al wat drukker op de paden. Ook hier is een theehuis bij een helder spiegelend meertje. Terug naar het beginpunt met een flinke afdaling. Hike van precies 6 uur, heerlijk. Kijkje genomen in het Chateau Lake Louise, weer zo’n nepkasteel, maar wel op een geweldige lokatie. Terug naar Banff hebben we de Parkway genomen, die parallel loopt aan de snelweg. Daar nog even langs een beer en een elk gereden. In Banff vroeg aan tafel, want van buitenlucht krijg je honger. Mexicaans gegeten met wijn-margarita’s. Voor zes uur staan we buiten. Nu liggen we uitgeteld op bed voor de tv met een kopje thee en allebei een gloeiende kop. Lekker!

flickrAlle foto’s van Banff National Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s