Back to nature in Banff

Vanmorgen de schone was weer ingepakt, ontbeten en boodschappen gedaan. Langs Calgary Olympic Park gereden; de faciliteiten van de olympische spelen liggen dicht bij elkaar en worden nog volop gebruikt; mountain biken vanaf de skiheuvel, tokkelbaan vanaf de skischans en kinderen met grote tassen en hockeysticks die op zaterdagochtend moeten trainen op het ijs. Daarna in 1,5 uur naar Banff National Park gereden. We zijn niet de enige, dus staan even in de file om een pas te kopen. De Trans Canada Highway loopt door het park en we rijden dus snel naar het plaatsje. Eerst naar het visitor center, om de trails te checken; hier en daar zijn beren gesignaleerd. Nog even een Starbucks, want die hebben ze hier ook. We horen voor het eerst weer andere talen dan Engels. Banff is een schattig bergdorpje, maar wel druk en commercieel.

Net buiten Banff een boterham op een parkeerplaats gegeten en een hike gedaan naar de top van een berg met uitzicht over het plaatsje en de omliggende bergen. Het is afwisselend bewolkt en dan weer zonnig. Terug in Banff ingecheckt in ons hotel en langs Bow River gelopen naar de Fenland trail. Deels afgezet, vanwege een beremoeder met jonkies, dus de hele hike kletsen, zodat de beer je aan hoort komen. Niets gezien, maar spannend is het wel. De Bow River langs de andere kant op gelopen en Bow Falls gezien. Hier staat ook het Banff Springs Hotel, een enorm nep kasteel. Even binnen gekeken; stond een bruid in de rij om in te checken, terwijl de gom de auto voorreed om de bagage uit te laten. Niet echt romantisch. Downtown gegeten in een bar. Lekker veel gelopen vandaag. Morgen richting Lake Louise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s