Yellowstone

Om 5.30 uur ging de wekker, want wildlife staat ook vroeg op. Om 6.00 uur op pad naar Hayden Valley. Al vrij snel 3 herten gezien en weer een bizon op de weg. Bij Hayden waren we niet alleen; zeer professionele camera’s en verrekijkers op standaard. Om 7.00 uur kwam de ranger een praatje houden. Grote herten (elk) en een arend gezien. Doorgereden en dan blijkt dat je bizons en herten rond dit tijdstip makkelijk zelf kunt spotten.

Bij Mud Volcano de eerste kokende modderpoelen en stoom (fumeroles) gezien. Daarna weer een wildlife jam (verkeersopstopping) en dat betekent: een beer, nu een zwarte. Heel goed te zien vanaf de weg. Doorgereden naar Old Faithful, waar we na koffie en een laat ontbijt de Old Faithful geyser zagen spuiten. Allemaal bankjes eromheen met zo’n 200 man. De geyser “gaat” ongeveer om de 90 minuten, dus mensen weten wanneer ze moeten gaan kijken. Over de plankiers 1,5 uur gewandeld langs veel meer geysers en poeltjes met kokend water. De Beehive Geyser was veel specatulairder dan Old Faithful; deze deed het bijna 7 minuten met enorme kracht en ontzettend hoog. Daarna geluncht in de Old Faithful Inn, een prachtig houten gebouw. Heel zielig een elk (=hert) burger gegeten. Doe je zo je best om ‘m op de foto te krijgen, staat ie gewoon op het menu (een gefokte weliswaar).

Doorgereden naar Biscuit Basin en Midway Geyser Basin voor nog meer stomend geweld vanuit de aarde, met als hoogtepunt Grand Prismatic Sping, een enorme turquoise poel met oranje afzettingen. Daarna bij Canyon Village een film gekeken in het visitor center en boodschappen gedaan. Ook een ijsje genomen, keurig 1 scoop besteld, maar ze blijven maar scheppen. Amerikanen zijn echt alle gevoel voor maat houden kwijt.

Voordat we naar onze cabin reden nog even Tower Falls bekeken en een kleine hike gedaan. In de zon voor onze cabin gezeten en een boterham gegeten. Inmiddels zijn we stuk, want kort en niet zo goed geslapen en heel veel gedaan. Maar wat een topdag.

flickrAlle foto’s van Yellowstone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s