Grand Teton

Om 7.00 uur aan het ontbijt, want we willen zo vroeg mogelijk in Grand Teton zijn. Het is een heldere dag vandaag, hier en daar een wolkje. De weg naar Grand Teton gaat door de bergen, waardoor je op het wolkendek in het dal kunt kijken. Eenmaal in het park hebben we de uitgebreide Taggart Lake hike gedaan. Bijna 3 uur door de natuur wandelen, en nauwelijks mensen tegengekomen. Spannend, aangezien je groot wild (eland, bizon, beer) tegen kunt komen. Wat te doen bij een bere-ontmoeting in de folder 2x gelezen. Om beren niet te laten schrikken moet je een beetje blijven praten onderweg. De route is prachtig langs meren, door bossen, over vlaktes en met de bergtoppen heel dichtbij. Aardig klauteren door de sneeuw, want die lag op plaatsen behoorlijk hoog. Ook het pad zoeken is dan interessant (zeker met die beren in het achterhoofd). Hier geen beren gezien. Op een afstand wel een eland. Wild spotten verbroedert; spontaan wordt een verrekijker doorgegeven.

Stukje noordwaarts Teton in hebben we bij een turnout langs de weg geluncht. Er stond nog een auto en de eigenaar zocht opeens zenuwachtig zijn camera. Hij zag een beer aan de andere kant van de weg de berg af komen. Geweldig gezicht. De beste manier om wild te spotten is te kijken naar andere mensen. Voor je het weet staat er een hele groep te kijken en te overleggen welk type we aan de hand hebben.

Verderop bij Lake Jenny de boot naar de overkant genomen en vanaf daar in 1,5 uur terug gewandeld langs het meer. Onderweg zeer nieuwsgierige marmotten gezien. Van een eekhoorn kijken we al helemaal niet meer op, die zetten we niet eens meer op de foto, zoveel zie je die.

Tijd om naar Yellowstone te rijden. Onderweg verschillende keren gestopt om te kijken naar het fantastische landschap. In Yellowstone gegeten in Lake Village om de rit te breken en doorgereden naar Roosevelt-Tower. Nog even gestopt bij een outlook over de canyon en een hert gezien. Bij de afslag naar onze lodge stond nog een bizon op de weg. Super wildlife dag. Ingecheckt, back to basic cabin met houtkachel.

flickrAlle foto’s van Grand Teton National Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s