Ik zag drie beren …

Na het ontbijt snel op weg naar Grand Teton National Park. De weersvoorspelling is helaas niet zo gunstig met 60% kans op regen. Onderweg hier en daar een spettertje, maar het viel wel mee. De weg naar Grand Teton is al geweldig, met prachtige luchten, een behoorlijke pas en bergen in alle kleuren van de regenboog. Na twee uur rijden waren we in het park. Bij een uitzichtpunt gekeken (de bergtoppen zijn helaas in de wolken) en geluncht op het parkeerterrein. Daarna naar het visitor center, waar een mooie film te zien was. 

Aangezien je hier schijnt te struikelen over wildlife, hebben we een aantal routes gereden, langzaam rijdend en turend in de verte. Het voelt alsof we op jacht zijn, maar dan met een camera. Mooie natuur, maar geen wildlife. Vanwege het weer besloten vandaag geen hikes te doen (het regent nu toch wel aardig door), dus via scenic route het park uit naar het zuiden. En ja hoor, daar hebben we een beer gezien (een grizzly) met 2 jongen, die uit een boom naar beneden kwamen. Niet zelf gespot, want er stond een ranger met een stopbord, langs de weg allemaal auto’s wild geparkeerd en een hele kluwe mensen als paparazzi in het struikgewas. Maar het was toch magisch, om zo’n enorm beest te zien op een kleine 100 meter afstand. Even verder nog 2 herten (van het type mule deer, met grote oren) gezien. Nou, helemaal te gek.

We hebben een hotel in Driggs, een klein uurtje rijden, net over de state line in Idaho. Boodschappen gedaan (dingen die lang goed blijven zonder koelkast) en in een leuke locale pizzeria gegeten aan een high table, met als tafelblad een verkeersbord (wij hadden Bump).

We nemen ons voor vroeg te gaan slapen, want we willen vroeg weer op. Eerst Grand Teton verder verkennen en daarna naar Yellowstone National Park, waar we ook 2 nachten slapen in een Roughrider Cabin; geen eigen badkamer, een houtkachel en … geen internet. Even een paar dagen offline is ook wel eens goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s