Welcome to Wyoming

Op tijd op en ontbijt op de kamer, zodat we om 9.15 uur in de auto zaten voor een behoorlijke rit. We rijden via Flaming Gorge naar Riverton. Vanuit Vernal waren we met een uur rijden bij Flaming Gorge Dam, waar je een gratis toertje kunt doen. Het is opvallend hoeveel er gratis is, terwijl al die mensen betaald moeten worden. Met zo’n 20 man rondleiding door een meisje dat de feitjes in rap tempo op dreunde. Doordat er dit jaar veel regen gevallen is en de sneeuw nu begint te smelten draaide de dam op volle kracht, inclusief 2 enorme waterkanonnen. Op aanraden van iemand bij de dam een stukje terug gereden naar Red Canyon voor prachtig uitzicht over een diepe kloof met rode rotsen. Broodje gemaakt op het parkeerterrein, waarna we naar het noorden zijn gereden. De omgeving is geweldig mooi op een hoogte van zo’n 2.500 meter. Diverse herten gezien. 

Vrijwel ongemerkt rijden we Wyoming in, waarna het landschap verandert in hoogvlakten en groene heuvels. We rijden naar Riverton, zo dicht mogelijk bij Grand Teton National Park voor een redelijke prijs. Eerst even een uurtje bij de laudromat gewassen (er stond een flipperkast, dus Gerhard heeft zich vermaakt); we gaan een paar dagen de natuur in, dus de voorraad schoon ondergoed moest worden aangevuld. Gegeten op de kamer; we eten de voorraad op, zodat we in Grand Teton geen voedsel in de auto hebben liggen, omdat dit beren aantrekt. Nu willen we graag een beer zien, maar niet van zo dichtbij. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s