Scenic Byway to Twin Falls

Om 8.30 uur in de auto, want een aardige scenic byway voor de boeg. Een deel van de route van vandaag loopt gelijk met de Oregon Trail, de ontdekkingstocht die begin 19e eeuw door Lewis & Clark van oost naar west is ondernomen. Wederom prachtige route door de bergen. Wat een grote stukken ongerept landschap heb je hier. Onderweg gestopt in Idaho City, een soort ghost town, opgericht in de goldrush. Inmiddels staan veel pandjes leeg. Dankzij de Lonely Planet ook een vreemd gebouw gevonden waarin/op/aan allerlei troepjes werden tentoongesteld. Amerikanen zijn altijd in voor dit soort gekke dingen. 

Doorgereden naar Stanley, population 100. Gelegen midden in een hoogvlakte, tussen de besneeuwde bergen. Een schattig, rustig plaatsje met een nog aardig bezocht café. Heerlijke tunamelt gegeten op het terras, een graad of 20, frisse berglucht. Een uurtje verderop ligt het chique Ketchum. Een huisje kost hier zo’n 8 miljoen dollar, zagen we bij een makelaar in de etalage. Wij hebben alleen even een Starbucksje genomen.

Verder door Hailey, waar Bruce Willis schijnt te wonen (niet gezien) en gestopt bij de Shoshona Ice Caves. Stond niet in de Lonely Planet, maar wel op onze autokaart aangegeven. Leuk toertje door een grot waar de condities zo speciaal zijn, dat er constant ijs is, ook al is het hoog zomer. Daarna nog een stukje gereden naar Twin Falls en ingecheckt bij American Inn. Na boodschappen op de kamer gegeten. Was weer een geweldig mooie route en supermazzel met het weer (vandaag was onweer voorspeld, maar het was prachtig).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s