Halfway

We hebben er goed aan gedaan gisteren een dagje het weer af te wachten, want het was vanochtend mooi weer, half bewolkt en een stuk warmer. Vroeg op en een snel ontbijt in de lobby, zodat we om 8.30 uur in de auto zaten op weg naar Hells Canyon. Prachtige route door een glooiend landschap, zeer groen, besneeuwde bergtoppen en schattige dorpjes. In Joseph gestopt voor een vroege lunch. Tentje vol locals met op de muur de tekst: we don’t serve fast food, but we serve good food as fast as we can. En maar bijschenken met die koffie, als je een paar slokken op hebt (behoorlijk slap, dus geen punt). Even naar Wallowa lake gereden en daarna op weg naar Hells Canyon. Eenmaal op de pas aangekomen bleek de weg te zijn afgesloten vanwege sneeuw. Bizar hoeveel sneeuw hier nog ligt, terwijl het bijna zomer is. Nu kunnen we dus geen rondje rijden. Nieuw plan: terugrijden naar La Grande en via Baker City proberen alsnog bij Hells Canyon te komen.

Vanaf Baker City is het landschap heel anders dan de “bovenweg”; geen boerderijen met weilanden, maar hogere bergen met struiken. In het plaatsje Halfway neergestreken; niet veel meer dan een kerk, een motel, een paar huizen, wat winkels en restaurants. Boodschappen gedaan en lekker buiten voor het motel gezeten en een rondje gelopen in de avondzon. Het is hier heerlijk rustig. Was een erg leuke on the road dag; niet weten waar je uitkomt voelt lekker vrij. Morgen eens kijken hoe ver we komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s