La Grande

Vandaag is er regen voorspeld. Daarom hebben we besloten nog niet aan de scenic byway van Hells Canyon te beginnen vandaag, maar in La Grande te overnachten. Was maar een klein ritje van nog geen 2 uur; onderweg natte sneeuw en weer sneeuw gezien op zo’n 1.300 meter. In La Grande voor het eerst deze reis ingecheckt met een korting-coupon; onderweg een coupon-boekje opgepikt. Wordt serieus uitgeknipt door de receptioniste.

La Grande is een klein plaatsje waar niet zoveel gebeurt. Uurtje door het stadje gelopen; oude geveltjes en veel panden die leeg staan. En een winkel die “knives and old stuff” verkoopt. Boodschappen gedaan bij de Safeway, enorm grote supermarkt. Bij de kassa werd gevraagd waar we vandaan komen. Dus vroegen wij “what gave us away”. We hebben geen spaarkaart van deze winkel, dus waren we vast niet amerikaans.

’s Middags geborreld op de kamer en een beetje zitten buizen. Internet doet het niet, maar dat is ook wel eens lekker. ’s Avonds gegeten in de Smokehouse restaurant, schuin tegenover ons motel. Ouderwets wegrestaurant met booths, waar je een nieuwe cola krijgt als je de oude nog maar 2/3 op hebt. Aan de bar zat een zielige dame die aan onze tafel kwam vertellen dat haar kat vandaag was overleden; polaroid foto’s bij de hand van haar “baby”. Tja, kom daar maar eens beleefd vanaf. Gelukkig kwam de ober de bestelling opnemen. Mega-porties, dus morgen maar een beetje rustig aan met eten. Vanavond nog een beetje buizen.

Morgen vroeg op om Hells Canyon te bekijken. Was een prima relax-dagje in de regen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s