Pretty Portland

Vanochtend voor het eerst een donut-ontbijtje, gehaald bij de receptie en gegeten in de kamer, met een slappe bak koffie. In de loop van de ochtend met de light rail naar het centrum. Na een Starbucks op het terras de stad verkend, die zeer groen is en voor een grote amerikaanse stad opvallend weinig hoogbouw heeft. Het is lekker fris lenteweer, bewolkt met af en toe een zonnetje. Een uurtje rondgeneusd in Powell’s Books, een enorme boekwinkel en uiteraard wat gekocht. Daarna geluncht in een Brasserie. 

Na de lunch het Pearl District bekeken; oude pakhuizen met daarin leuke winkeltjes en restaurantjes. Met de light rail naar Washington Park, een enorm park (meer een bos) op een heuvel. Exact om 3 uur kwamen er 2 straaljagers laag overvliegen voor Memorial Day. Flinke wandeling gemaakt, terwijl we naarstig op zoek waren naar de Rose Test Garden. Er stonden wel borden in het park, maar wij konden er niet veel van maken. Bij toeval het park gevonden. De rozen stonden nog niet in bloei, maar de rhodondendrons wel. Prachtige groen plek dichtbij de stad. De heuvel af gelopen en de light rail genomen naar een groot winkelcentrum, waarin zelfs een ijsvloer lag, waar flink geoefend werd door kunstschaatsers. Boodschappen gedaan en in het hotel gegeten. Erg leuke stad. Morgen weer een stukje rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s