Where’s that mountain?

Vandaag weer vroeg op de weg, want een behoorlijke rit voor de boeg. Gisteren boodschappen gedaan, dus onderweg ontbeten. Voor een deel dezelfde weg gereden als eergisteren naar Mount Rainier. Het weer is iets beter, dus meer zicht. Door verschillende plaatsjes gereden waar vanwege Memorial Weekend een markt was met snuisterijen (vooral vreterij). Ook zagen we nog dat iemand langs de weg gearresteerd werd (echt in de boeien geslagen). Met een automaat, cruise control en het feit dat je hier niet hard mag rijden heb je nog eens tijd om rond te kijken.

Bij Mount Saint Helens National Monument hebben we het visitor center bezocht met interessante film en tentoonstelling over de uitbarsting van deze vulkaan in 1980. Buiten leuk praatje van een ranger over vulkanen; kinderen in de USA weten opvallend veel hierover (wij wisten niks, dus hielden ons koest). Helaas is het hier erg bewolkt, dus konden we de vulkaan niet zien. In de hoop meer geluk te hebben verderop zijn we een uurtje de bergen in gereden. Maar helaas, hier was er dichte mist. Geen vulkaan gezien, wel hoe het landschap is veranderd na de uitbarsting.

Verder gereden naar Portland in Oregon. Na inchecken bij een chaotische dame die net general manager was geworden, maar hier niet echt blij mee was (ze had al 72 uur dienst) vis gegeten bij Elmer’s, een leuk lokaal restaurant. Uiteraard ’s avonds weer internetten. Bovendien hebben we 100 tv kanalen; vreselijk want veel reclame, zodat je wegzapt en niet meer kunt vinden wat je aan het kijken was. Nu zitten we de reclame maar uit, of herinneren elkaar aan het kanaal waar we zaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s