Willkommen in Leavenworth

Vandaag rustig aan gedaan. Laat ontbeten in het stadje met wederom een ontbijt waar je vrijwel de hele dag op kunt lopen. Rondje gelopen over de Farmers Market. Allerhande spullen worden verkocht, van zelfgemaakte taarten, home grown radijsjes en gebreide tassen. Een paar jongens stonden te jongleren om geld in te zamelen voor spaanse les en een reis naar Spanje. Lekker dorps. 

Daarna de weg op naar Leavenworth. Mooie route met glooiende heuvels, vlakke weilanden en veel fruitbomen (het lijkt wel de Betuwe). In Leavensworth waan je je een beetje in Beieren. Vakwerkhuizen, straten als de Alpen Strasse, live jodelmuziek en heren in lederhose. Maar dan wel overal Amerikaanse vlaggen. Lekker kitsch. Na een foto met twee heren in klederdracht nog even een praatje in het Duits met Heinz, die uit Kassel komt en getrouwd is met een Amerikaanse. Nog goed luisteren, want zijn Duits heeft inmiddels een vet Amerikaans accent. Leuk dat ook grote ketens zoals McDonalds en Starbucks zich hebben aangepast.

Route terug naar Ellensburg ook weer prachtig. Eind van de middag boodschappen gedaan voor vanavond en morgenochtend. Boodschappen doen is ook een uitje; gigantische winkel met alles in groot-verpakkingen. En een lekkere Malbec gevonden. Morgen willen we vroeg op pad richting Portland, Oregon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s