Mount Rainier National Park

Vanochtend vroeg op, omdat we naar Mount Rainier National Park gaan, zo’n 2 uur rijden van Ellensburg. Eerst een all american groot ontbijt, waarna we om 8.15 uur al op de weg zaten. Vandaag is regen en in het park zelfs sneeuw voorspeld, dus daar hadden we ons op gekleed. Via de White Pass (een andere pas was dicht) de bergen in. Hier is een skigebied; de liften staan stil, maar het seizoen had verlengd kunnen worden, want er ligt heel veel sneeuw. Ook vallen er enorme vlokken. Naar het visitor center gereden en interessante film gezien over de vulkaan Mount Rainier. Buiten zagen we mensen met snowboards lopen. Laagste temperatuur gezien was net boven het vriespunt. Dat verwacht je toch niet eind mei. 

Op de terugweg werd het droog en lager lag er geen sneeuw. Een wandeling van drie kwartier gemaakt door een gebied met enorme bomen. Het is hier heel groen met mos en varens, omdat het hier veel regent. Mooi park, hoewel we veel in de mist en sneeuw gezien hebben.

Terug in Ellensburg was het mooi weer, maar nog wel fris. Even gezwommen in het hotel, terwijl we nog een wasje hebben gedraaid. Daarna bij Arby’s gegeten; je staat dan wel na 15 minuten weer buiten (niet voor niets fastfood). Verder op de hotelkamer lekker zitten internetten en buizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s