Hello smalltown USA

Vanochtend rond een uur of 10 reden we vanuit Seattle naar het oosten over een scenic byway, een mooie route rond de snelweg. Bij Snoqualmie zijn we van de snelweg af gegaan om even bij een waterval te kijken, waar een ondergrondse powerplant is (waar je dus niets van ziet). Daarna rondje door het kleine stadje gelopen; mooie geveltjes en diverse muurschilderingen. Koffie gedronken in een plaatselijk tentje. De weg loopt over een pas en hoewel het hier maar 1.000 meter hoog is ligt er toch nog behoorlijk veel sneeuw (de skiliften staan stil). Verder veel glooiende heuvels en het is hier enorm groen. Het is behoorlijk fris lenteweer rond 10 graden, maar grotendeels droog en hier en daar een zonnetje.

Volgende plaatsje waar we zijn gestopt was Cle Elum, waar we geluncht hebben. Weer even verderop ligt Ellensburg, de eindbestemming van vandaag. Schattig klein plaatsje met veel, voor Amerikaanse begrippen, oude gebouwen (oudste 1888). We blijven hier 3 nachten; vanwege memorial weekend is het lastiger om accommodatie te vinden. Ons hotel ligt aan de business road, maar op loopafstand van het centrum. Eerst even een Starbucks om de gisteren verdiende kaarten te testen. In het stadje het centrum bekeken en hier de wijn geprobeerd (ook lekker). Teruggelopen en boodschappen gedaan; we hebben een magnetron op de kamer, dus zelf “gekookt”. Gisteren hadden we al papieren borden gekocht, dus kunnen we nu kamperen op onze hotelkamer. 

Wij zijn gek op smalltown USA, waar de tijd lijkt stil te staan en alles wat maar enigzins stoffig is een bezienswaardigheid is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s