Wonderful waterfalls

Vanochtend vroeg op, want we wilden voor de toertjes uit naar de Iguazu Falls. Met de bus een half uurtje, waarna je bij het park uitkomt. Er zijn diverse wandelpaden, allen met als doel de geweldige watervallen van alle kanten te bekijken. Eerst de watervallen van bovenaf bekeken, daarna van onderen. Je kon ook met een bootje naar een eilandje, waar vandaan je de watervallen niet alleen kon zien, maar ook voelen. Van alle kanten geweldig uitzicht.

Het is ruim 30 graden, het is heel vochtig en het ruikt naar groen. Overal vlinders, diverse vogels en coatis, een soort wasberen met een lange snuit. Als laatste de Garganta del Diablo gezien, een enorme bak met water die naar beneden komt met een mega-kabaal. Nog nooit hebben we zo’n natuurkracht gezien. Daarna met een treintje terug naar de ingang, net als bij De Efteling.

Terug in het dorp na deze heerlijke dag onszelf getrakteerd op een ijsje. Daarna bij het zwembad gezeten en een poging gedaan de was buiten te drogen. De lucht is hier zo vochtig, dat van drogen niet veel terecht komt. 

’s Avonds buskaartjes gehaald naar Santa Fe voor morgenmiddag. Gegeten op een terras; als enige gasten. We hebben parillada genomen; op een met kooltjes verwarmde plaat krijg je een mixed grill waar een weeshuis van kan eten. Sommige stukjes vlees kunnen wij niet thuisbrengen (ze eten hier ook niertjes en ingewanden), maar het was allemaal lekker.

flickrAlle foto’s van Iguazu Falls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s