Drielandenpunt

Vanochtend regende het een beetje in subtropisch San Ignacio en hing er een dichte nevel. Na het ontbijt uitgecheckt en gelopen naar de busterminal. Daar uurtje gewacht, inmiddels is de nevel opgetrokken en is de zon al behoorlijk heet. Lekker zweet-weer. Prima busrit van 4,5 uur naar Puerto Iguazu. Het is een stop-bus, die veel haltes aandoet. Twee halve films in het engels en Rainman in het spaans gezien; toch weer janken (Lesley dan).

Ingecheckt in klein hotel. We vroegen naar de prijs en vonden AR$ 210 ook al goed, maar de receptioniste werd gecorrigigeerd: in laagseizoen is de prijs AR$ 160. Niet erg commercieel, wel aardig.

Na de late lunch op terras in de schaduw zijn we naar de rivier gelopen. Boottochtje met klein bootje gedaan; wij waren de enige passagiers. Eerst over Rio Parana naar de brug tussen Brazilië en Argentinië, daarna naar het drielandenpunt (Brazilië, Argentinië, Paraguay). Niet specatulair, maar lekker fris op het water en spannender dan Vaals.

Boodschappen gedaan; we kregen voor 30 cent losse snoepjes, omdat er geen wisselgeld was. Grappig! Voor ons hotel lekker buiten gezeten, nu even buizen. Morgen vroeg op: naar de watervallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s