Quebrada de Cafayate

Vanochtend vroeg op, want we hebben een behoorlijke rit voor de boeg terug naar Salta. Bij het ontbijt drukte van belang met tourtje bejaarden, dat ook al vroeg weg ging. Eerst het dal weer uit gereden naar 3.000 meter met prachtig uitzicht op de wolken in het dal. Daarna de weg terug naar Cafayate. Daar hebben we even koffie gedronken op het plein.

Na Cafayate naar het noorden, door de Quebrada de Cafayate, een prachtige route om te rijden door een rood/groen grillig berglandschap. We wilden ook nog even een duin op lopen, maar die konden we niet bereiken, zowel met de auto als te voet geprobeerd, wegens de drassige grond. Overal sprongen kikkertjes van krap 3 centimeter weg. Helaas nog één uit het profiel van Lesley d’r bergschoen moeten peuteren.

Verderop bij diverse uitzichtpunten gestopt om te kijken. Je kunt ook een kloof in lopen, prachtig, maar je bent niet de enige, want overal staan geimproviseerde kraampjes met allerhande troepjes. De quebrada eenmaal uit wordt de weg rechter en kun je aardig doorrijden (zo’n 80 km per uur). Om 15.00 uur waren we terug in Salta. Mooi getimed om de bus van 16.30 uur naar Posadas te halen, dachten we. Was het kantoor van de autoverhuur onverwacht dicht. Wij bellen, maar kregen geen contact via onze mobiel. Op weg naar een telefooncel werd er getoeterd; de man van Budget herkende ons en kwam net aanrijden. Na het afwikkelen dus in hoog tempo naar de busterminal gelopen. Gelukkig konden we nog kaarten krijgen, een half uur voor vertrek. Dat haasten bleek voor niets, want de bus had 2,5 uur vertraging wegens mechanical problems. In Argentinië komen ze je daar niet over informeren. Je moet zelf naar het loket, waar een meneer met een gezicht van “o jee, ik moet ze wat vertellen” zegt dat het misschien nog 20 minuten duurt. Waarna je nog 1,5 uur wacht. Gelukkig hebben we geen haast.

We zouden rond 5 uur ’s ochtends moeten overstappen, maar het die vertraging hadden wij de wekker op half 7 gezet. Werden we om 3.30 uur gewekt; eerder overstappen. Gerhard had bij een stop langs de weg al gezien dat de chauffeurs met zaklampen naar buiten gingen om iets te bekijken. Problemen waarschijnlijk nog niet opgelost. Maar wij konden verder in een nieuwe bus en hebben allebei behoorlijk veel geslapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s