Ruinas de Quilmes

Vandaag lekker rustig aan gedaan en na het ontbijt nog even zitten internetten op de binnenplaats van ons hostal. Daarna met de auto gereden naar Ruinas de Quilmes. Onderweg gauchos te paard gezien in hun zondagse outfit. Het ruine-complex ligt beschermd tussen twee heuvels. De restanten van de gebouwen staan circa een meter hoog. Je kon klimmen naar de fortificatie op de berg, dus dat hebben we uiteraard gedaan. Via de ene berg omhoog en de andere naar beneden. Natuurlijk op het heetst van de dag, want dat komt meestal net zo uit, met ruim 25 graden. Prachtig uitzicht op de ruines en de vallei. Er liepen tamme lama’s tussen de ruines en we hebben ook nog een grijze vos gezien. Bijna 2 uur rondgelopen.

Met de auto verder via verharde wegen naar Tafi del Valle. Hiervoor moesten we nog een pas nemen; al klimmend werd het kouder, zelfs 8 graden. Eenmaal in de andere vallei is het veel groener en vochtiger; er hangen grote wolken tussen de bergen. Met krap 14 graden in dit dorp op 2100 meter dus weer even wennen. Laat in de middag uitgebreid geluncht in een restaurant vol locals en de TV weer op voetbal. Bij een goal werd er flink gejoeld, ook door de obers. Aan het eind van de wedstrijd wordt er geklapt. Grappig. In de hotellobby lekker gezeten, beetje internetten en ook hier de TV weer op voetbal. We lopen zo nog een blokje om en kijken of we we onze voedselvoorraad voor onderweg kunnen aanvullen (het is zondag, dus even afwachten). Echt veel eten hoeven we vanavond niet meer; de biefstukken waren weer heerlijk en supersized.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s