Sweet Salta

Vanochtend na het ontbijt ingepakt en uitgecheckt. Gelopen naar het drukke busstation van Jujuy. Veel locals, zelfs mensen met zoveel grote tassen, dat het lijkt alsof ze per bus gaan verhuizen. Ook worden er volop spullen aangeboden; dames lopen met een dienblad met grenadine in bekertjes, afgedekt met plastic. Het was maar 2 uur rijden vanaf Jujuy. Hoewel we voor semi-cama betaald hadden, zaten we cama; in luxe stoelen boven in de dubbeldekker rij 1. Hier zijn de wegen groter (tweebaans) en de heuvels groen. Ondanks de korte rit toch nog een slechte Amerikaanse film erdoor gejast.

Gelopen vanaf het busstation naar het hotel. We hebben na veel hostels en spartaanse kamers onszelf verwend door een Boutique Hotel te boeken. Entree met fauteuils, mooie kamer en badkamer, 2 binnenplaatsen met bomen en bloemen en zelfs een zwembad (hoewel het daarvoor te koud is). Eerst de stad verkend. Opvallend is dat Salta, hoewel groter dan Jujuy, veel kleiner lijkt door de gemoedelijke opzet. Een enorm centraal plein met prachtige gebouwen en sinaasappelbomen. Voor het eerst dat we zoveel mooie gebouwen zien. Lekker geluncht op het plein en lama gegeten (smaakt naar biefstuk). Opvallend veel geleur aan je tafel; oorbellen, schilderijen, fruit, haarspeltjes, schoenenpoetsen. Met een vriendelijk maar resoluut “nee bedankt” gaan ze snel weer weg. Daarna met de kabinelift de berg op, voor mooi uitzicht over de stad. Bovendien was hier een leuk park aangelegd. ’s Avonds boodschappen gedaan en nog wat kleins gegeten op het plein.

Salta is echt een leuke stad. Morgen gaan we er al uit, want we hebben voor 4 dagen een auto gehuurd om de omgeving hier te bekijken. Weer eens wat anders dan de bus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s