Lekker niks doen in Jujuy

Vandaag lekker niks doen, dus na het ontbijt een beetje gelummeld in het hotel en via internet wat zaken geregeld. Vlucht geboekt van Dallas naar Seattle; gek idee dat we over 2,5 week naar de USA gaan. Daarna rondje door de drukke stad gelopen. Leuk om te zien dat ook hier schoolkinderen voetbalplaatjes ruilen. Buskaartjes voor morgen naar Salta gekocht en daarna uitgebreid geluncht in een wat ouderwets restaurant met dito obers, maar harde engelstalige muziek. Wij namen lekker een wijntje, maar bij de andere tafels werden telkens literflessen cola aangerukt, wat voor ons in een restaurant een beetje vreemd is.

Na wat boodschappen, een bankje in het park en een terrasje toch nog even een klein doe-dingetje gedaan: het politie museum. Drie kleine zaaltjes met allerhande oude politietroepjes en foto’s van alle corps-chefs vanaf begin 1900. Vinden we altijd enig, zo’n museum met eigenlijk niets bijzonders en een mevrouw die verwachtingsvol kijkt of we het wat vinden. Gratis toegang, wel even je naam op een lijst invullen. Het was nog niet zo druk geweest vandaag.

Nog maar even een bankje in het park en koffie gedronken. In het hostel plan gemaakt voor de komende dagen en hiervoor wat zaken opgezocht op internet. Broodje gegeten en nu even lekker relaxen. Enige taak voor vanavond is de was “afbakken” op de verwarming (warme plaat), zodat het morgen droog is. We waren door de onderbroeken heen, dus onze kamer hangt vol. Morgen bus van 11.00 uur naar Salta. Lekker rustig dagje vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s