Koninginnedag in de woestijn

Prima busrit gehad, maar niet zo vreselijk veel geslapen. Rond 11.00 uur waren we in San Pedro. Om zoeken naar het hotel te voorkomen hadden we de plattegrond vanaf internet nagetekend, dus we liepen er zo heen. De kamer was nog niet klaar, even op het leuke binnenplaatsje gewacht. Na douchen heerlijk gegeten, wederom op een binnenplaatsje. We zijn echt in de woestijn, de straten zijn stoffig, de huizen laag en van klei, overal kun je buiten zitten. Het is net boven de 20 graden, maar de zon is behoorlijk fel, want we zitten op 2.500 meter.

Terug bij het hotel even op de binnenplaats gehangen (letterlijk, want in een hangmat). Daarna buskaartjes gekocht terug naar Argentinië voor over een paar dagen, bij een Nederlandse mevrouw die hier woont. Om 16.00 uur moesten we verzamelen voor het toertje dat we geboekt hadden naar Valle de la Luna (vallei van de maan). Met diverse nationaliteiten in een minibusje en tweetalige uitleg. Bij verschillende punten gestopt met prachtige vergezichten over de woestijn, die hier vooral bestaat uit zout en mineralen. Bij Salt gorge kon je het zout horen kraken, omdat dit later op de dag afkoelt en krimpt. Als laatste naar de vallei van de maan. Met enorm veel toeristen een zandduin op geklommen om de zon onder te zien gaan over dit maanlandschap. Prachtige kleuren rood, in de verte sneeuw op de vulkaan.

Nu de zon onder is, daalt de temperatuur enorm. We hebben met een jas aan bij het hotel gegeten. Nu internetten op de hotelkamer met dekbed en beddengoed van fleece. Het wordt hier ’s nachts 2 graden. Morgenochtend om 6 uur worden we opgehaald voor een ander toertje; veel kleren aan dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s