Naar La Serena

Vandaag was een echte reisdag. Eerst ontbeten in ons appartement-hotel met de spullen die we gisteren bij de supermarkt gehaald hadden. Daarna koffie gedronken bij Starbucks en uitgecheckt. Met de taxi naar de busterminal. Deze is behoorlijk modern, inclusief schermen met de vertrektijden. Hadden we in Santiago al nauwelijks toeristen gezien, in deze bus zijn we echt de enige niet-locals. Mensen nemen weer bijzondere zaken mee, zoals een grill van een Suzuki. Ook hier gaat, net als aan onze tassen, netjes eeen labeltje aan. Bij een tussenstop werd een vrouw opgehaald door haar man, die een kruiwagen bij zich had voor de bagage.

Aangezien we 7 uur bus voor de boeg hadden, gingen we ervan uit dat hier ook lunch bij zat. Dat was echter niet het geval (eerlijk gezegd was de bus ook wel erg goedkoop), maar gelukkig hebben we altijd een noodvoorraad crackertjes mee. Onderweg werd er nog wel gestopt om een verkoopster met een mand met zoete broodjes de bus in te laten. Wij hadden toen de crackers al op, dus hebben even niet meegedaan. Ze werd een aantal kilometer verderop er weer uit gelaten. Hadden we nog niet eerder meegemaakt.

We kwamen om half acht aan in La Serena, inmiddels in het donker. Na wat zoeken ons hotel gevonden, behoorlijk basic, doet ons denken aan Cuba. Even een hamburgertje en een broodje biefstuk gegeten in een soort snackbar. La Serena is in de zomer behoorlijk toeristisch, maar lijkt nu vrij stil. Morgen gaan we het stadje bekijken en doen we een beetje rustig aan. We gebruiken deze plaats als tussenstop voordat we weer een mega-busrit voor de boeg hebben naar San Pedro de Atacama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s