Valparaiso

Vandaag hebben we uitgeslapen en ’s ochtends een beetje gehangen in de hotelkamer. Daarna de wijk Concepcion nogmaals bekeken, met prachtig gekleurde huisjes. Na koffie op een terras hebben we een flinke wandeling gemaakt op de heuvel en via kleine straatjes met trappen zijn we naar beneden gelopen. Het viel nog niet mee om een eettentje te vinden voor lunch, waar je niet van een foto patat met iets erbij zou bestellen. Uiteindelijk in een zijstraatje gegeten in een eetlokaaltje waar veel locals zaten (tafeltjes met 1 persoon, waarschijnlijk lunch-break). Na het eten bij een toonbank afrekenen. Warme maaltijd en koffie voor 2 personen voor 12 euro. En we hebben onze ogen uit gekeken.

In het drukke busstation hebben we buskaartjes voor morgen gekocht naar Santiago; ritje van krap 2 uur en ruime keuze uit vertrektijden. Eind van de middag hadden we wel genoeg gelopen en stad opgesnoven. Het was vandaag zonnig, maar vanuit de oceaan trok de mist de berg op. In Concepcion op 2 verschillende terrassen geborreld met Pisco Sour. Daarna in een leuk tentje een broodje gegeten. Nu op de hotelkamer beetje TV kijken en internetten (supersnel). We hebben huiswerk, want mogelijk een nieuw plan: stukje verder reizen in Chili. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s