Pasen in Chili

Bij het uitchecken kregen we ieder een chocolade ei voor Pasen. Vandaag zijn we met de bus naar Chili gereden, een prachtige route door de Andes. Een enorm ruig berglandschap en mooie vergezichten. In de dubbeldekker zaten wij boven op rij 1, dus de hele dag hebben we het landschap als een film voorbij zien trekken. Was een geweldige rit. Ongeveer halverwege ligt de grens, middenin een tunnel, Paso Internacional Los Libertadores op 3.500 meter. Voorbij de tunnel moest iedereen uitstappen en in een rij achter de buschauffeur aan lopen naar het kantoor. Daar eerst bij het Argentijnse loket een stempel gehaald, daarna bij het Chileense loket ernaast weer een andere stempel. Alle baggage moest weer uit de bus en door de scanner. Best een operatie, vooral omdat deze grensovergang enorm druk is. Na ongeveer een uur konden we verder.

Net over de grens is de weg naar beneden enorm stijl. Via 26 (genummerde) haarspeldbochten kropen we in konvooi de berg af. Zeer spectaculair met interessante inhaalmanouvres van onze buschauffeur. Na ongeveer 8 uur kwamen we in Valparaiso aan. Daar een minibusje naar het hotel genomen. Valparaiso ligt aan de kust, tegen een aantal stijle heuvels aan. Er zijn dan ook 15 kabelliften in de stad, allen zo’n 100 jaar oud. Erg leuk om te doen, kost zo’n 15 eurocent per keer en je waant je in vroeger tijden; alles kraakt en het ruikt naar oud hout. 

Vanavond in de wijk Concepcion rondgelopen, met leuke gekleurde geveltjes. Gegeten in Cafe Vinilo, waar alleen LP’s gedraaid worden. Erg lekker en leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s