Fietsen door Maipu

Vanochtend met de stadsbus naar Maipu gegaan, een plaatsje net buiten het centrum van Mendoza, waar diverse wijngaarden liggen. Samen met een ander stel kwamen we tegelijk bij Mr Hugo fietsverhuur. Je krijgt een hand van Mr Hugo zelf en mevrouw Hugo geeft iedereen een stoel, geeft uitleg en rekent af. Het is prachtig fietsweer, een graad of 20 en zonnig. Dus op naar het wijnmuseum en daarna de eerste proeverij bij een chocolade/likeur/olijfolie/azijn/jam huis. Korte uitleg over olijfolie, daarna met z’n achten op een rij van alles proeven. Erg lekker en voor 11.00 uur de eerste alcoholische versnapering al binnen. Gerhard nam Absint met 75% alcohol. Ruikt naar spiritus en je bijholtes zijn ook direct weer vrij. Maar niet vies.

fietsenOp de fiets de wijnroute af. Hele stukken weg zaten vol gaten, dus een gehobbel, maar met de moutainbike-banden ging het prima. Bij Di Tommaso hebben we een rondleiding in de wijnkelder gedaan en uiteraard weer een proeverij. Vier verschillende wijnen, half glas per wijn, in zo’n 10 minuten en niks uitspugen. Je kon hier ook eten, uiteraard met een wijntje erbij. We hebben vervolgens de hele route gefietst en als laatste nog likeur en chocolade geprobeerd. Lekker allemaal. En maar goed dat we met de fiets waren. 

Terug bij Mr Hugo kregen we daar nog een plastic bekertje met wijn, waren we net aan toe. We kregen nog een hand en een zoen van Mr Hugo, waarna we met de bus terug naar het centrum zijn gegaan. Even stokbroodjes gekocht en in een park zitten eten in de zon. Nu een beetje bijkomen in de hotelkamer; allebei een beetje een zwaar hoofd. Maar het was het zeker waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s