Mellow Mendoza

Nadat we om 8 uur in Mendoza waren aangekomen zijn we direct naar het hotel gelopen. Te vroeg om in te checken, dus tassen achtergelaten en naar het centrum gelopen. Mendoza heeft diverse pleinen met veel groen en fontijnen. Dus hier en daar even een bankje gepakt. Het is prachtig weer met een warme wind, de Zonda, een soort mistral die typisch is voor dit gebied. In de Lonely Planet hadden we gelezen dat je op het dak van het gemeenthuis een mooi uitzicht over de stad hebt. Het is echter Goede Vrijdag en alles zag er nogal dicht uit. Maar even aan de deur rammelen werkt; deur werd van het slot gehaald en we werden naar boven gebracht waar een andere man de sleutel van het terras moest pakken. Grappig dat het zo werkt. Mooi uitzicht over de stad en de pre Andes (ja, de bergen ervoor). Ergens koffie gedronken en even zitten internetten.

Daarna ingecheckt in het hotel. De kamer valt onder de categorie spartaans, maar we hebben alles wat we nodig hebben. Even douchen na die busrit is altijd lekker. Snel weer naar buiten, waar we nog maar eens een biefstuk getest hebben (ook hier is ie goed) tijdens de lunch op het terras. Veel mensen op de been, omdat het een vrije dag is. Na de lunch naar het enorme stadspark (type Central Park) gelopen en lekker lui in het gras gelegen. Terug in de stad nog even een wijntje gedronken, want we zijn immers in Mendoza. Op de kamer een broodje gegeten. Morgen beetje op tijd op, want we willen wijn gaan proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s