Lekker bussen naar Mendoza

Na het uitchecken hebben we bijna 2 uur stukgeslagen in onze stamkroeg in San Martin. Te vroeg voor wijn, dus koffie en cola. We hebben de afgelopen dagen super mazzel gehad met het weer want vandaag komt het met bakken uit de hemel. De goten staan vol water, soms wel meer dan een meter breed, dus dat vergt met bepakking wat lenige sprongen. Ook hebben ze hier metalen bruggetjes, die door winkeliers in de goot worden gezet om de plassen te overbruggen.

Vandaag bussen we in 2 etappes. Eerst naar Cipoletti. We waren nauwelijks San Martin uit, of we hadden vertraging. Demonstranten hadden de weg geblokkeerd met brandende autobanden en takken. Ging er heel gemoedelijk aan toe, politie erbij en iedereen stond vriendelijk te lachen. Na enige tijd werden de takken weggesleept en konden we erlangs. Geen idee waar voor of tegen en geprotesteerd werd. Bij een andere stad gebeurde hetzelfde. In de eerste bus 3 films gezien, waarvan 2 veel te eng; er zaten ook kinderen in de bus, maar wij hebben al door onze vingers zitten kijken soms.

Met drie kwartier vertraging kwamen we aan in Cipoletti. Gelukkig hadden we bijna 2 uur overstaptijd, dus geen stress. Daarna weer een cama-bus, luxer dan we tot nu toe gehad hebben. Om 11 uur ’s avonds zit je dan nog aan de warme maaltijd (blijkbaar is schnitzel de standaard busmaaltijd) en daarna met een volle maag de stoel plat en slapen. Om 8.00 uur de volgende dag aangekomen in Mendoza. Prima reis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s