Frisse neus in Esquel

Gisteravond vertrok de bus precies om 21.00 uur. Om 22.00 uur kregen we een kleine sandwich en werd de film gestart. We zaten boven in de dubbeldekker en het was lang niet vol. In de loop van de avond kwamen er wat mensen bij, maar echt druk was het niet. Semi-cama is ook prima. De stoelen zijn minder breed, maar kunnen ook aardig ver naar achteren en je hebt ook een voetensteuntje. Vanochtend om 6.15 uur waren we in Esquel. Eerst maar even koffie en een broodje bij de busterminal gegeten. Daarna naar het hotel gelopen. We hadden gevraagd of we al vroeg konden inchecken. Normale kamers waren niet vrij, maar we konden wel een appartement krijgen voor dezelfde prijs. Perfect dus, zodat we konden douchen en een beetje rustig aan doen.

Vanmorgen met de stadsbus naar Trevelin gegaan, een Welsh dorpje bezocht. Uurtje rondgelopen, maar alle theehuizen zijn buiten het hoogseizoen ’s morgens niet open. Bus terug genomen naar Esquel en lekker geluncht. Boodschappen gedaan voor vanavond en morgenmiddag. Daarna op jacht naar een manier om het Parque Nacional Los Alerces te bezoeken. Dat valt nog niet mee. Georganiseerde toertjes gaan alleen in het hoogseizoen dagelijks. Nu hebben we voor morgen een auto gehuurd; het park is maar 50 km hier vandaan. ’s Middags even de stoomtrein bekeken en daarna koffie gedronken om weer warm te worden. We zitten hier in de bergen en het is behoorlijk fris. Vanmiddag is het wel helemaal opgeklaard en prachtig wintersport-weer. We zitten op de rand van Patagonië; in het typisch dorre landschap staan hier ook veel naaldbomen. En in de kou staan de rozen vreemdgenoeg in bloei.

Vanavond eten we in ons appartement. Vroeg naar bed, want het was een lange, maar leuke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s