Wildlife mania

Na een vroeg ontbijtje werden we om 8 uur opgehaald door een klein busje voor onze dagtocht naar Peninsula Valdes, een natuurgebied. Bijna iedereen uit ons hostel ging mee, totaal 6 man, dus dat is maar weinig. Leuke gids, die veel wist te vertellen. Wel even goed intunen op het accent om z’n engels te verstaan. Eerst een uurtje gestopt bij Punta Piramides, een slaperig plaatsje dat binnen het natuurgebied ligt. Fossielen van schelpen in de rotsen gezien en even op het strand gezeten. Het is niet superheet, maar wel lekker buitenweer. Onderweg vanuit het busje diverse beesten gezien; guanaco’s (soort lama), mara’s (soort groot konijn met korte oren, rhea’s (struisvogelachtig) en grijze vossen. Verder diverse stops gemaakt bij kolonies van zee-olifanten (waren wel ver weg) en pinguins. De pinguins waren ontzettend dichtbij en bleven gewoon zitten. De meeste waren in de rui. Tijdens de lunch (broodje uit het vuistje) kwam een nieuwsgierig gordeldier ons storen, op zoek naar eten. Wat een grappig beest. Verder bij vloed bij Punta Norte bij een zeehondenkolonie ruim 1,5 uur gewacht om te kijken of er orka’s kwamen. Met ons veel anderen, ook locals, want het is vandaag zondag. Helaas gaven de orka’s niet thuis vandaag; het is dan ook geen dierentuin, zoals de gids zei, dus altijd afwachten wat je kunt zien. Rond half 6 waren we weer terug in Puerto Madryn. Was een prachtig tourtje.

Vanavond in het stadje gegeten. We hadden enorme trek, maar eten voor 8 uur hoef je niet te proberen. En zelfs om 8 uur valt het nog niet mee, want ze eten hier superlaat. Morgen hebben we een dagje niets gepland. Uitslapen!

Bekijk alle foto’s van Peninsula Valdes op flickr Flickr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s