El Chalten

Vanmorgen vroeg uitgecheckt en in de regen naar de busterminal gelopen. Volle bus, alleen maar toeristen. Ritje van 3 uur met halverwege een koffie-break bij een klein tentje, waar de ketel op een houtkachel werd verwarmd. Terug in de bus was de plaatselijke zwerfkat in de bus gestapt; deze werd door een toerist vakkundig opgepakt en buiten de bus gezet. Rond het middaguur waren we in El Chalten, een slaperig dorpje, zeker overdag, want dan zijn alle toeristen in de bergen. Elke bus stopt bij een informatiepunt, waar je hoort welke routes je kunt lopen en wat je moet doen (en laten) om de natuur ongerept te laten. Bijv. altijd op de paden lopen, also when there is mud, mud is also nature, so enjoy it!

Inmiddels prachtig weer, wel veel wind. Ingecheckt in het hotel en vervolgens heerlijk geluncht bij een koffie-tentje (ook hier WiFi, wachtwoord bestond uit de beginletters van de namen van de kinderen van de eigenaresse). Vervolgens zo’n 1,5 uur gewandeld, inclusief klim naar een prachtig uitzichtpunt. We zitten een een brede vallei, met hoge besneeuwde bergen een een gletsjermeer. Daarna bustickets gekocht om hier weer weg te komen op vrijdag. ’s Middags even op de hotelkamer gerust. ’s Avonds bij een klein tentje Locro gegeten, een typisch Argentijns gerecht, dat het midden houdt tussen stoofschotel en erwtensoep. Erg lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s