Ice ice baby

Om 10 voor 7 vanochtend ging opeens de telefoon op de hotelkamer; we worden een uur eerder opgehaald voor onze dagtour naar de gletsjer Perito Moreno. Dus direct op en snel ontbijten. We werden opgepikt bij het hotel, samen met Angela en Adam uit Australië, die nu al 9 maanden op reis zijn. Even tips gevraagd uiteraard. Na 1,5 uur rijden pakten we een boot naar de gletsjer. P1040485Prachtige wit/blauwe muren van ijs en ijsbergen in het water. Na een uurtje met de bus verder naar het uitzichtpunt met wandelpaden langs de gletsjer. Dan denk je, ach ik heb dat al vanaf de boot gezien. Maar van deze kant was het uitzicht nog spectaculairder. Af en toe hoor je een knal en valt er een stuk ijs af. We hebben, naast een paar kleine stukken, 2 enorme stukken zien afbreken, die golven veroorzaken. Wat een natuurgeweld. Het is haast verslavend; je kunt niet wegkijken, want je hoopt dat er nog een stuk afbreekt. Na 3 uur (en die vlogen om) terug in de bus en naar het stadje. 

P1040533Inmiddels was het enorm opgeklaard en zelfs warm, dus een terrasje gepakt. Hier de Nederlanders weer tegengekomen, die we ook Ushuaia hadden ontmoet. Gezellig reistips uitgewisseld. Terug in het hotel een hamburgertje gegeten. We zijn stuk, maar het was een geweldige dag. Morgen weer vroeg op, want we moeten om 8.00 uur in de bus zitten naar El Chalten.

Bekijk ook deze  flickr fotoreportage op Flickr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s