Op naar El Calafate

Na een vroeg ontbijt in het donker naar de plek waarvan de bus vertrekt. Men doet hier niet aan zomer/wintertijd, dus bij vertrek om 8.00 uur was het nog schemerig. Volle bus, met vooral toeristen. Na een klein uurtje waren we al bij de Chileens/Argentijnse grens. Chili uit duurde even, want de stroom viel uit en de computer startte zeer traag op (vreemd genoeg bleken ze die computers helemaal niet zo erg nodig te hebben, het gaat hier vooral om stempels). Even later in Argentinië weer stempels halen. Daarna door het kale Patagonische landschap gereden. Naast een korte stop bij een tankstation voor koffie verder zo’n 4 uur geen huis gezien. Alleen gele en grijze graspollen, grote vlaktes en hier en daar een heuvel. Bij El Calafate in de buurt verschenen er weer besneeuwde bergtoppen en een azuurblauw meer. Het is hier iets warmer, een graad of 15.

We hebben wel even naar ons hotel moeten zoeken, aangezien we in een soort buitenwijkje zitten waar geen straatnamen zijn. Daarna naar het stadje, dat vrij toeristisch is en wederom lijkt op een bergdorpje in Zwitserland. Een late lunch gegeten en gepind, want in dit gebied zijn ze meer van cash dan creditcards. Verder wat onderzoek gedaan naar hoe je dit gebied verlaat (en dat valt nog niet mee, blijkt) en voor morgen een dagtochtje naar de grote attractie geboekt: de gletsjer Perito Moreno. Vanavond yoghurtjes gegeten in de hotelkamer en een beetje buizen. Was een lekker onderweg dagje. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s