Hola Chile

Zo, da’s afzien: op reis en dan om 6.15 uur op … Voor ons vroege vertrek had de eigenaresse van ons hotel speciaal koffie en koekjes klaargezet. Met de taxi naar het centrum, waar al snel de bus aan kwam. Prima bus, met brede stoelen die ver naar achteren kunnen en veel beenruimte. Luxer dan een vliegtuig. Om 8 uur vertrokken we; de bus was nog niet half vol, maar het is dan ook naseizoen. Toevallig zaten twee fransen die ook mee waren op de boottocht er ook in. Verder een bont gezelschap, jong en oud, locals en diverse toeristen. Prachtig uitzicht onderweg; net na Ushuaia behoorlijke bergen met sneeuw, daarna lege vlaktes zonder bomen. Na 1,5 uur even plaspauze en de benen strekken. Bij de grens iedereen eruit voor stempels en de koffers door de x-ray. Verliep allemaal soepel. Vlak over de grens bij een klein tentje geluncht. Het waait hier enorm hard; het lunchtentje rammelde helemaal. Met de veerboot over de Straat van Magellaan. De buschauffeur serveerde nog zoete broodjes; zelf even een velletje van de keukenrol afscheuren. Al met al waren we na ruim 10 uur al in Punta Arenas, veel sneller dan voorspeld. Ondanks de onverharde wegen in Chili verliep de reis dus prima. We hadden via internet een hotel geboekt, dat aan zee ligt. In de stad even gepind (wat veel nullen!) en een koffie met pannenkoekje gegeten. Morgen gaan we de stad bekijken. Perfecte manier om te reizen; je ziet veel van het land en het is comfortabel. Wat een mega-afstanden hier. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s