Fin del mundo

Vanochtend konden we Ushuaia pas goed bekijken. Het lijkt een beetje op een ski-plaats; vlakbij de baai starten de bergen en op de toppen (toch maar zo’n 1.400 meter) ligt sneeuw. ’s Ochtends was het bewolkt en miezerig, wat een beetje hoort bij deze omgeving. Koffie gedronken bij Tante Sara (geen Nederlander gezien) en even geinformeerd naar bussen naar het noorden. Daarna stadje bekeken, foto gemaakt bij het bord Fin del mundo (bewijs dat we hier P1040131zijn geweest) en lang geluncht. Eenmaal buiten bleek het te zijn opgeklaard; bovendien was in de bergen een laagje sneeuw gevallen. ’s Middags een prachtige boottocht gemaakt door het Beagle kanaal. Het is hier uitzonderlijk helder met prachtige vergezichten naar Argentinië en Chili. En natuurlijk vogels en zeeleeuwen gezien. Ook een rondje gelopen op een verlaten eilandje. P1040159Prachtig, maar wel fris. Terug op de boot een slokje mate geproefd, een Argentijnse kruidendrank, die met een metalen rietje wordt gedronken. Je ziet mensen hiermee op straat lopen. Smaakt een beetje bitter, naar groene thee, en ruikt naar tabak. Aan het eind van de boottocht kreeg iedereen een lokaal likeurtje en werd de vlag van de boot verloot (iedereen kreeg een geplastificeerd nummertje); helaas niet gewonnen. De winnaar moest de vlag thuis fotograferen en mailen. Geinig. Terug aan land gegeten in een klein tentje en teruggelopen naar ons hotel even buiten het centrum.

’s Avonds onze diepte-investeringen uitgeprobeerd: de speciale reizigerswaslijn en sinkplug voor een handwasje. Werkt uitstekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s