Don’t cry for me Argentina

Na het ontbijt uitgecheckt en de koffers gestald. We hebben Recoleta bekeken, een chique wijk met veel parken en statige gebouwen. Koffie gedronken op een terrasje en daarna het kerkhof bezocht, wat echt een bezienswaardigheid is; de graven zijn ware monumenten. Voor ons is de bekendste persoon die daar ligt Evita Peron. Haar familiegraf is eigenlijk vrij sober. Grappig dat het grafmonument pal naast Evita te koop staat; contact via een hotmail-adres. We hebben even kaas en melk gekocht om een crackertje te eten in het park. Daarna met de taxi naar het vliegveld. We vertrokken met een uur vertraging, maar hebben dit ingehaald; ook dit vliegtuig had een tussenstop, maar kon vanuit die plaats op tijd vertrekken. In Ushuaia is het nu donker, dus we hebben alleen een beetje vanuit de taxi kunnen zien hoe het hier is. Het ziet er zo op het eerste oog heel anders uit, echt een nederzetting aan het eind van de wereld. Wat ook anders is is de temperatuur; van 23 graden in BA naar 6 graden in Ushuaia; even wennen dus. We zitten in een hostel met een eigen appartementje; beneden een badkamer en een keuken met een keukentafel en verder alleen een koelkast; boven een slaapkamer. 

Even een wetenswaardigheid over wc’s hier; in restaurants zit er geen slot op de wc. Deur dicht betekent blijkbaar bezet. Vaak is het zo klein dat je ook je voet tegen de deur kunt zetten, voor de zekerheid. Hoewel het nergens officieel staat aangegeven lijken de toiletten niet bestand tegen toiletpapier, getuige de grote prullenbakken ernaast en de meneer met ontstopper die in ons vorige hotel van deur tot deur ging. Je moet het maar net even weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s