Van Santiago de Cuba naar Guantanamo

Gisteren buiten Italiaans gegeten in een van de restaurants van het hotel en weer eens wijn gedronken; dat hebben ze hier nauwelijks. Daarna even een drankje in de bar op de 15e verdieping met live muziek. Opvallend is dat vaak dezelfde nummers gespeeld worden (we kunnen al fonetisch meezingen). Vanmorgen uitgebreid ontbijtbuffet en daarna naar het Castillo de San Pedro de la Roca del Morro, een fort uit de 17e eeuw.

Bij het parkeren werd er karton op de voorruit geplaatst tegen de hitte. Interessant fort met uitleg (uiteraard weer voor een tipje) en nog even Piet Hein gezongen voor de gids, want dat doen Nederlanders altijd voor haar. Piet Hein wordt hier gezien als piraat; kan me dat toch niet herinneren van de geschiedenislessen. Even een kopje koffie en daarna naar een monoliet (lees grote steen uit de ruimte). Helaas ging dat niet door, want de weg bleek onbegaanbaar, ondanks dat we hier best wat gewend zijn. Met een kruiwagen en een bezem werd de weg geteerd … Dus nog maar even wat dames een lift gegeven tot aan Santiago en daarna naar Guantanamo gereden.

Prachtige route, die een beroep doet op onze spoorzoekerskwaliteiten (hoe laat is het en waar staat de zon; weer eens wat anders dan de TomTom instellen). In de buurt van Guantanamo na eindeloze instrumentale James (over)Last nummers een Amerikaanse zender te pakken; nooit gedacht Christina Aguillera een verademing te vinden. Ingecheckt in hotel Guantanamo. Het is onbedoeld een budget-dag geworden, want hier kun je je geld niet kwijt. Nachtje slapen = Euro 18, 6 Mojito’s = Euro 8 en eten (voor- en hoofdgerecht en drankje voor 2 personen) = Euro 7. Oke, geen culinair hoogstandje, maar prima. ’s Middags even de stad verkend. In de categorie interessant voor overdag, maar niet echt iets voor ’s avonds. Hier is echt geen toerist te bekennen, ook niet in het hotel. En ondanks vakantiekleurtje geven wij in de verzengende hitte haast licht (qua wit) vergeleken bij de mensen hier. Vreemd idee dat er op zo’n 25 km van hier een Amerikaanse basis is. Nu even chillen in de hotelkamer met de airco op hoog om de handwas droog te krijgen en morgen op naar het meest oostelijke puntje van Cuba.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s