Van Bayamo naar Santiago de Cuba

Gisteren eind van de middag eerst wat gedronken bij de Bodega en daarna weer gegeten in een paladar, nu bij iemand in de tuin. Blijft een leuk concept. In de keuken ligt een dalmatier en door het traliewerk klimt een schildpad naar binnen. Lekker huiselijk. Weer door de woonkamer eruit langs opa en kleindochter die TV keken. Daarna op het plein gezeten, waar een ca. 40 man groot orkest zat te stemmen. Het eerste nummer was het Cubaanse volkslied, dus iedereen stond op.

Kinderen deden er soort alaaf beweging bij. Daarna iedereen zitten en begonnen ze met mars-achtige klassieke nummers. ROnd het plein rijdt een kar met een geitje ervoor afgeladen met kinderen. Wat een gezellig kneuterig gebeuren. Na het ontbijt bij onze casa vertrokken naar Santiago de Cuba. Onderweg weer instrumentale versies van klassiekers, dus wij karaoken in de auto My Way, Yesterday en een nummer van Sade.

We hadden via de Lonely Planet al een hotel uitgezocht, dus met de kaart erbij reden we er zo naartoe. Melia Santiogo de Cuba is best een chique hotel, van dezelfde keten als het hotel in Varadero. Even wat anders dan een casa. Na inchecken naar het centrum van de stad gelopen. Santiago is met zo’n 500.000 inwoners de tweede stad van Cuba. En dat is te merken, wat een mensen op straat. Je zou denken, het is maandag, dus iedereen is aan het werk, maar dat lijkt niet zo te zijn. Even de stad bekeken en op het dakterras van hotel Casa Granda geluncht, met uitzicht over de stad. Teruggelopen naar ons hotel iets buiten het oude centrum en daar aan het zwembad liggen lezen. Lesley leest De Weduwnaar van Kluun en zit steeds te janken. We zitten behoorlijk aan de cocktails. De munt is op dus geen mojito’s, maar we hebben de Ron Collins ontdekt. Was happy hour om 17.00 uur, dus dan gaat het rap. We zitten nu even in de lobby van het hotel te computeren en gaan straks eten. Op de achtergrond speelt een pianist. Zo’n luxe hotel is niet het echte Cuba, maar ook wel weer even lekker, ter afwisseling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s