Solstice

gerrooOntbeten in het hotel en even gebeld om de toer van 11.00 uur te reserveren voor de Capricorn Caves (25 km ten noorden van Rocky, dus weer een stukje terug). Gedurende 6 weken per jaar staat de zon recht boven de grot, zodat het licht naar binnen schijnt (de Solstice). Eenmaal daar gewacht tussen de tamme kangaroos en bush turkeys. Daarma met het toertje de grot in. Aantal vleermuizen en kikkers gezien. Het is vandaag bewolkt, dus het leek niet te gaan lukken met het Solstice
licht. Net toen we de grot zouden verlaten scheen het licht alsnog naar binnen. Ze houden er een discobol onder, zodat het zich verspreid in de solsticegrot. Was een mooi gezicht. Via wat zigzag kruipwerk en 2 hangbruggen kon je de grot verlaten. Leuk uitstapje. Vervolgens weer verder gereden naar het zuiden. In de Town of 1770 een uur met de Larc weggeweest, een amphibievoertuig. Het was eb, dus je kon veel vogels zien op de inlarczandbanken en roggen in het ondiepe water. Leuk droog commentaar tijdens de toer. De laatste hotelkamer in naburig Agnes Water kunnen bemachtigen, net voor een ander stel. Het was een prachtig zogenaamd beachhouse (wel even lopen naar het strand), onzettend ruim en modern ingericht. Hier is het wel hoogseizoen; dat is het al snel in zo’n klein larcplaatsje natuurlijk. Diner op het terras van het restaurant bij het hotel. Restje wijn meegenomen naar de kamer (vinden ze hier heel normaal) en lekker zitten buizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s