Paihia 3

We hadden gisteren al een toertje geboekt om naar Cape Reinga te gaan; het noordelijkste punt van Nieuw Zeeland dat je kunt bereiken. Om 7.15 uur (!) werden we opgehaald bij het motel met een kleine 4 wheeldrive bus, de Dune rider. Eerst nog wat mensen opgepikt bij diverse motels. Daarna op weg naar het noorden. Phil de chauffeur bleek nogal een kletsmajoor, dus we hebben ons niet verveeld. Veel info over het landschap en bus-anekdotes. Onderweg gestopt bij Puteki Forest, een bos waar je op plankiers door kunt lopen om de Kauri bomen te zien. Dit zijn lokale reuzebomen, die bijna niet meer voorkomen, omdat deze zeer populair waren bij de Maori (voor kano’s) en Europeanen (planken). Wel de regenjassen aan, want het weer is niet zo geweldig. Daarna gestopt bij een koffietent. Vervolgens gingen we met de bus 90 mile beach op (is in werkelijkheid slechts 64 mile), waar je bij laag tij op het harde zand kunt rijden. Het wordt gezien als openbare weg, dus gewoon links rijden. Op het strand zijn we nog 2 keer stopt, waar de chauffeur schelpdieren heeft opgegraven. Bij een punt verderop zijn de duinen erg hoog. Met een surfplankje kunt je op je buik naar beneden surfen. Ondanks de regen doen wij hier natuurlijk wel aan mee! Hele klim naar boven. Daarna naar beneden, waardoor je nat bent en onder het zand zit. Erg leuk.

In het noorden kom je dan bij Cape Reinga, waar een vuurtoren staat. Hier komen de Tasman zee (west) en Pacific Ocean (oost) bijeen. Konden we door het weer helaas niet zoveel van zien. Enorme wind hier. Daarna bij een strandje verderop geluncht (zelf meegenomen sandwiches, want er is hier niets te koop). Op de terugweg zijn we gestopt bij een Kauri werkplaats, waar van Kauri bomen, die uit het moeras zijn opgegraven, kunstige dingen werden gemaakt. Verderop Fish & Chips gegeten en nog gestopt bij een fruitstandje waar we lokale vruchten gekocht hebben, waar we de naam niet meer van weten (nooit eerder gezien). Al met al waren we om 18.00 uur terug. Lekker de hele dag ons laten vermaken en rondgekeken.

Door de Fish & Chips eigenlijk al vroeg gegeten. We doen nog ergens een bakkie en lopen dan weer naar ons motel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s