Paihia 2

Vandaag uitgeslapen, want we hebben geen dingen geboekt. Eerst in het stadje ontbeten op het terras. Het is bewolkt, maar wel droog en 20+ graden. Na het ontbijt zijn we naar de Waitangi Treaty Grounds gelopen, voor een beetje cultuur. Dit is de plek waar Nieuw Zeeland ontstaan is, door een verdrag tussen de Engelsen en de Maori. Was interessant; we hebben daar 1,5 uur rondgelopen en op het terras geluncht.

Terug in Paihia hebben we de ferry naar Russell genomen (5 minuten); een piepklein stadje met schattige huisjes. Daar een bakkie koffie. Het begon al een beetje te miezeren. Met de ferry terug. We hebben toen de auto gepakt en zijn zo’n 17 kilometer naar het zuiden gereden om de Hundertwasser Toilets te bekijken. Dit zijn kunstzinnige toiletten. Grappig, maar in Kawakawa was verder niet zoveel te beleven. Weer terug naar Paihia en de Hururu Falls bekeken, Niagara watervallen, maar dan in het klein.

Inmiddels is het behoorlijk gaan regenen. We hebben even gerelaxt in het motel en zijn daarna gaan eten bij Peppercorn op een overdekt terras. Ondanks dat we niks gepland hadden was het toch nog een volle dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s