Paihia

Vroeg op en ontbijt in het hotel. We moesten ons om 8.00 uur melden voor het duiken. Met ons waren er 2 instructeurs op de boot en 4 anderen, 3 ervaren duikers en 1 meisje dat die dag haar duikexamen deed. We moesten een uur varen naar de eilanden. Zeer wilde zee, dus buiten op het dek een beetje de misselijkheid staan weggeeuwen, terwijl je je goed vasthoudt. Eenmaal in de baai van de eilanden aangekomen was het water veel kalmer. Het is vandaag een bewolkte dag, maar daar hebben wij niet zo’n erg in. Duiken is veel te spannend. Eerst gingen de 3 ervaren duikers met een instructeur het water in. Ondertussen kregen wij de basics van Don uitgelegd. Stelt niet zo veel voor just keep breathing. Vervolgens ging de examenkandidate te water. Duiken is vooral veel wachten, maar de tijd vliegt om. Vanaf de boot kon je ook al vissen zien in het heldere, petrol-kleurige water. Vervolgens was Lesley aan de beurt. Samen met Don zo’n half uur onder water. Prachtig mooi. Veel vissen, rotsen en planten. Ook nog een rog gezien van zo’n meter breed. Na Lesley ging Gerhard met Murray duiken, ook zo’n half uur, tot een meter of 10 diep.

Nadat de boot verplaatst was naar een baaitje verderop hebben we ieder nog een duik gemaakt, deels in een onderwatergrot. Het is echt een prachtige ervaring, een beetje Finding Nemo. De boottocht terug was veel kalmer. Om 17.30 uur waren we weer in Tutukaka. Daarna hebben we nog zo’n 1,5 uur gereden naar Paihia. Na een snelle pizza vroeg naar bed, want we zijn doodop van de indrukken. We zijn nu allebei wel een beetje doof van water en druk op je oren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s