Whangamata

Lekker op het terras in de zon ontbeten. Het is vandaag prachtig weer. We zijn daarna eerst iets naar het zuiden van Rotorua gereden om Waiotapu Termal Wonderland te bekijken. Dit is een gebied waar veel vulkanische activiteit is. Er zijn hier dan ook bubbelende moddelpoelen, geisers, kraters en kokende waterpoeltjes. Door de mineralen die vrijkomen zijn de kleuren prachtig. Om 10.15 uur exact spuit de geiser water, na enige hulp door 300 gram zeep die erin gegooid wordt. We hebben hier bijna 2 uur rondgelopen. Bizar landschap. Maar wel een enorme stank (rotte eieren).

Daarna terug naar Rotorua. Want je bent niet in Rotorua geweest als je niet gezorbd hebt. Bij zorben ga je alleen of samen in een grote doorzichtige plastic bal en rol je van een heuvel af. Wij kozen voor de Hydro-zorb voor 2 personen; dan ga je samen in dat ding, met een boel water. Je kon er hydro-shirtjes en shorts huren, zodat je eigen kleren niet nat worden. Dus eerst verkleden. Dan word je met alle andere zorbonauten met een auto de heuvel op gebracht. Om in die bal te komen moet je een snoekduik maken. Je bent dan eigenlijk al nat, want er stond een behoorlijke laag water in. Als je erin zit gaat het luik dicht en moet je tegen de voorkant duwen. En dan ga je de heuvel af. Het voelt een beetje als een glijbaan. Je wordt helemaal door elkaar gehusseld. We hebben de hele weg naar beneden keihard gelachen. Je staat zo weer beneden. Weer omkleden en dat was het dan. Het stelt niks voor, maar het is toch leuk voor de mensen.

Na het zorben hebben we zo’n 3 uur gereden. We overnachten in Whangamata, dat onderaan het Coromandel schiereiland ligt. De natuur is hier weer heel anders. Heel groen en natuurlijk veel strand. ’s Avonds weer op een terras gegeten. Heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s