Rotorua

Waitomo staat bekend om de gloeiworm-grotten. Gisteravond hadden we al de Black Abyss tour geboekt voor 10.15 uur. Vanochtend hebben we ontbeten op de veranda van ons houten bungalowtje. Om te kunnen internetten zijn we al vroeg naar de firma gegaan, waarmee we de grotten in gingen. Na het bijwerken van de site was het om 10.15 zover. Met 8 man en 2 gidsen de grotten in. Eerst nog een hele verkleedpartij, want de tour die we geboekt hebben heeft veel facetten, en je zou nat worden. Dus over badkleding een wetsuit en jasje, daarover een korte broek, een harnas, laarsjes en een helm met lamp. Charmant dus. Met een busje naar de grot, waar we eerst buiten training kregen voor abseilen. Daarna 1 voor 1 de grot in abseilen, zo’n 35 meter. Supercool. Na het abseilen met een tokkelbaan in het donker (lampje uit). Onderaan de tokkelbaan kregen we een snack en thee/koffie. En dat in het donker in de grotten. Hier kon je al wat gloeiwormen zien. Na de pauze kregen we allemaal een band (formaat binnenband van een grote auto) en moesten we zo’n 3 meter het water in springen met de band tegen je achterwerk. Je landt dan precies in het gat met armen en benen over de rand. Leuk, maar wel koud water. Eerst peddelen met je handen, daarna langs touwen aan de zijkant van de grot. Verderop gingen we achter elkaar voeten onder de armen van de voorganger, als een treintje door het water, voortgetrokken door de gids. De lichtjes van de helm uit en dan zie je alle gloeiwormen. Prachtig. Het laatste stuk was lopen, klauteren, kruipen en soms stukken zwemmen. En om er uit te komen moesten we 2 watervallen beklimmen, waarbij de gidsen aanwijzigen gaven waar je je handen en voeten moest zetten. Spectaculair! Na afloop douchen en met de groep soep met warme bagels gegeten. Al met al 5 uur onder de pannen. Was weer een waanzinnige dag.

Om 15.15 uur nog 2 uur gereden naar Rotorua. In het stadje ruik je een zwavellucht van de natuurlijke bronnen in de buurt. Die gaan we morgen bekijken.

2 reacties

  1. ELKE DAG IS WEER TE GEK !!!!JULLIE CONDITIE MOET TOCH WEL ERG GOED ZIJN.HET CHATTEN MET JULLIE WAS OOK WEER GEZELLIG.WE ZIEN WEER UIT NAAR JULLIE VERDERE AKTIES.Groetjes mamma en pappa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s