Taupo

Vanochtend in het hotel ontbeten. Daarna gereden naar Whakapapa Village in Tongariro National Park. Vanuit daar zijn we eerst naar de top gereden, weer bij een ski-gebied. Was boven ontzettend koud met veel wind (we gokken een graad of 5). Het is echt vulkanisch gebied, met veel rood en zwart gesteente. Weer naar beneden gereden en daar een wandeling van bijna 2 uur gemaakt naar de Taranaki Watervallen. Prachtig, weer heel anders wat betreft natuur. Het is vandaag bewolkt, met hier en daar wat blauw, maar het is droog. Na de wandeling hebben we geluncht naast Chateau Tongariro, een kasteelachtig hotel. We hadden gloeiende wangen van het lopen en de kou bovenop de berg. We waren eigenlijk van plan om de Emerald Lakes te zien, maar dat was een wandeling van 8 uur. Zo gek zijn we nou ook weer niet op wandelen …

Gisteren heeft in dit park een Lahar plaatsgevonden. Dat is een modderstroom. We hebben het niet zelf gezien (we zaten aan de andere kant vand e vulkaan), maar op TV is er veel over te doen. Een jaar of 10 geleden is de vulkaan (Ruapehu) uitgebarsten en heeft dit een meer van water en modder veroorzaakt. Gisteren is dit losgebarsten en is er een modderstroom op gang gekomen. Er zijn geen gewonden en er is weinig schade. Maar het schijnt iets bijzonders te zijn. De filmcrew van het nieuws sliep in ons hotel en de cameraman vertelde dat hij hier jaren op gewacht had.

Na de lunch zijn we naar Taupo gereden, zo’n 1,5 uur verderop. Taupo ligt aan Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw Zeeland. Hier is het onbewolkt en het uitzicht is prachtig. Na het inchecken hebben we de Huka watervallen bekeken, net voorbij Taupo. Enorm lawaai van het vallende water en prachtig blauw. Daarna nog een wandeling van een half uur gemaakt bij Wairakei door thermisch gebied. Dat betekent dat er rookpluimen uit de aarde komen, die naar zwavel (rotte eieren) stinken. Heel bijzonder.

We hebben net gegeten met uitzicht over Lake Taupo. Het is hier werkelijk prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s