Waitomo

Na ontbijt op een terrasje zijn we naar het vliegveld van Taupo gegaan. Om 11.00 uur konden we een rondvlucht maken boven Tongariro National Park. Dat wilden we eigenlijk gisteren doen, maar toen was het bewolkt. Vandaag is het prachtig weer. Je vliegt eerst over het meer en dan over de 3 vulkanen. Prachtig uitzicht. Een beetje sprookjesachtig landschap. Ook konden we zien waar de modderstroom een aantal dagen geleden had gelopen. Daarna weer terug over het meer en over Huka Falls. Was waanzinnig. De perfecte manier om de vulkanen te zien.

Even een sandwich in de zon gegeten, voordat we gingen parachute springen (!!!). Je zag al diverse springers naar beneden komen, eigenlijk aan de lopende band. Om 13.00 uur moesten we ons melden. Na een dvd om in the mood te komen zijn we ingecheckt. We konden bekijken hoe de groep voor ons in de pakken werd gehesen. En dan word je toch een beetje nerveus. Toen het eenmaal zover was, waren de zenuwen weg. Je krijgt een overall aan, een Willempie-pet, een bril, een harnas en een tasje met een zwemvest, voor het geval je in het water valt. Met 4 anderen gingen we springen. Zij gingen er uit op 12.000 foot maar wij bleven zitten tot 15.000 foot (je doet het wellicht maar 1 keer, dus moet je het ook goed doen). Omdat wij hoger gingen, kregen wij een mondkapje mee voor zuurstof (voor in het vliegtuig).

Eenmaal op 15.000 foot gaat het luik open en dan moet je wel. Je springt als tandem, dus aan een springer en bij ons sprong er voor ieder een cameravrouw mee voor foto’s en film (we zitten nu aan een computer waar we deze niet kunnen bekijken/uploaden). Hoofd en benen naar achteren, met een holle rug en springen. De eerste 10 seconden ben je totaal gedesorienteerd. Maar daarna is het waarzinnig. Je zit zo hoog, dat het niet eng is. Met een noodgang ga je naar beneden (met klapperende wangen). Je hebt ook gewoon tijd om naar de cameravrouw te zwaaien. Na ruim 60 seconden vrije val gaat de parachute uit. Dan is het heel vredig en stil. Kun je even kletsen met de instructeur. En dan zie je elkaar pas, want bij de vrije val is het ieder voor zich. De landing was soepel. Daarna wachten op de film die ze in elkaar draaien. Echt leuk. Was een waanzinnige ervaring! What a rush!

Na de parachute sprong hebben we nog 2 uur gereden naar Waitomo. Daar zijn we ingecheckt in een Holiday Park; een soort camping waar ook houten bungalows staan. We gingen vroeg naar bed; helemaal stuk van alle indrukken. Wat een geweldige dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s