Wellington

Vandaag zijn we met de ferry naar Wellington gegaan. Om 9.00 uur moesten we inchecken. Drie kwartier later konden we met de auto de boot oprijden. Voor zover we konden zien was het aardig druk; het hele autodek was vol. Boven waren er wat winkeltjes en hebben we zitten lezen. Het weer is weer omgeslagen, dus op het buitendek was er niet veel te zien; het is hier mistig en het miezert. Na 3 uur kwamen we aan in Wellington. Dit is de hoofdstad en het is even wennen weer in een drukke stad te rijden na al die kleine plaatsjes. Rond 14.00 uur zijn we ingecheckt in het Museum Hotel. Weer een prachtige kamer, met eigen wasmachine (hebben we al een paar keer eerder gehad, dus we wassen ons suf).

Daarna zijn we naar het Te Papa museum gegaan. Dit is een (gratis!) museum, eigenlijk hèt museum van Nieuw Zeeland. Met van alles eigenlijk; dieren, landschap, (Maori) cultuur. Hier hebben we zo’n 1,5 uur rond gelopen. Was interessant. Daarna even door de stad gelopen. Het is vandaag St. Patrick’s Day (een Ierse feestdag), dus overal zie je drinkende jongeren verkleed in het groen. Wij hebben niet zoveel puf, dus houden we even een rustig dagje vandaag.

Deze nacht gaat de klok een uur terug i.v.m. wintertijd, waardoor het tijdverschil met Nederland 13 uur wordt i.p.v. 12 uur.

2 reacties

  1. hallo ger en les,we maken de reis nog steeds helemaal mee, we hopen dat de verslagen van het noordereiland net zo moooi zullen zijn.Het tijdsverschil is nu even 11 uur en wordt het volgende weekend weer twaalf uur.groeten van pa en ma

  2. nog een kleine correctie op het voorgaande: wij zetten de klok volgende week vooruit, het verschil is dan 10 uur.pa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s